JPG, PNG ve GIF arasındaki farklar nedir?

JPG, PNG ve GIF arasındaki farklar nedir?

gif nedir, jpeg ile gif arasındaki farklar, jpeg nedir, png ile gif arasındaki farklar, png ve jpeg arasındaki farklar, png ve jpeg arasındaki farklar png nedir,

Bu makalemde gif nedir, jpeg ile gif arasındaki farklar nedir, jpeg nedir, png ile gif arasındaki farklar nedir, png ve jpeg arasındaki farklar nedir, png ve jpeg arasındaki farklar png nedir gibi sorularının yanıtlarından bahsedeceğim.

JPG'ye kısaltılmış JPEG, Joint Photographic Experts Group (JPEG) tarafından profesyonel fotoğrafçılar için standart olarak geliştirilen bir dosya türüdür. ZIP dosyalarının verileri sıkıştırmak için kullanıldığı gibi, JPG'ler bölümleri bloklara veya "döşemelere" indirerek görüntüleri sıkıştırır. JPG sıkıştırmanın, fotoğraf düzenleme (RAW fotoğraf dosyalarıyla elde edilen) için değil, büyük fotoğrafik görüntü dosyalarını şaşırtıcı derecede küçük alanlarda saklamak için yaratıldığı için kalıcı olmanın talihsiz yan etkisi vardır.

JPG'ler, fotoğrafları bilgisayarınızda ve çevrimiçi olarak depolamak için endüstri standardı haline geldi, küçük boyutlu ve herhangi bir makinede açılması kolay. Bu kullanım kolaylığı ve bu dosyaları ölçeklendirememe, yaygın pikselleşme sorununa neden olmaktadır.

 "Graphics Interchange Format" kısaltması olan GIF, yalnızca 256 renge kadar destekleyen web'e özgü bir biçimdir. Maksimum sıkıştırma sağlamak için belirli sayıda renk içeren görüntüler için ideal formattır. GIF aynı zamanda yüksek sıkıştırmalı animasyon dizileri için endüstri standardı biçimidir.

"Portable Network Graphics" kısaltması olan PNG, başlangıçta bir GIF dosyasına alternatif olarak oluşturulan PNG, GIF'in sahip olmadığı bir zarafete sahip tarayıcılarda saydamlığı desteklediği için internet grafikleri için mükemmel bir dosya türüdür. PNG, GIF gibi 8 bit rengi destekler, ancak JPG gibi 24 bit renkli RGB'yi de destekler. Aynı zamanda kayıpsız dosyalardır, görüntü kalitesini düşürmeden fotoğrafik görüntüleri sıkıştırırlar. Şeffaflık için mükemmel bir format olmasının yanı sıra, 24 bit PNG'nin kayıpsız yapısı, ekran görüntüsü yazılımı için idealdir ve masaüstü ortamınızın piksel üretimi için piksele izin verirken, bir JPG bazen pikselli hale gelebilir.

Ne öneriyoruz

Yüksek kaliteli bir logoya veya şeffaf bir arka plana sahip bir görüntüye ihtiyacınız varsa bir PNG kullanmak en iyisidir. Herhangi bir fotoğraf veya yoğun renk gerektiren uygulamalar için genellikle bir JPG önerilir. GIF dosyaları, diğer blog yazılarımızdan bazılarında görebileceğiniz gibi animasyonlu kısa klipler oluşturmak için en iyisidir.

Çevirilen Kaynak; https://ignitiondrawing.blog/

png ve jpeg arasındaki farklar, png ve jpeg arasındaki farklar png nedir, jpeg nedir, gif nedir, png ile gif arasındaki farklar, jpeg ile gif arasındaki farklar


"JPG, PNG ve GIF arasındaki farklar nedir?" Yazısı Hakkında Yorum yok