Mac'te iMessage Nasıl Kapatılır? (Basit Yöntem)

imessage, mac, macte imessage kapatma, macte imessage nasıl kapatılır,
Mac'teki iMessage uygulaması, iPhone ve iPad'in benzerleri gibi çalışır ve diğer Apple cihazlarına iMessage göndermenizi sağlar. Mesajlarınızı ayrı tutmak istiyorsanız, bu talimatları izleyerek macOS'taki iMessage kapatabilirsiniz.
Bu talimatlar Catalina için geçerli olacaktır, ancak adımların macOS'un eski sürümleri için farklı olduğunu görebilirsiniz. Bu, Mac'inizde yalnızca iMessage'ları ve SMS mesajlarını (iPhone'unuz varsa) devre dışı bırakır , ancak isterseniz bir iPhone veya iPad'de iMessage'ı da  devre dışı bırakabilirsiniz  .

Mac'teki iMessage Bildirimleri Kapatma

İMessage'ı devre dışı bırakmadan önce, önce iMessage uygulaması için bildirimleri devre dışı bırakmayı düşünmelisiniz Bu, iMessage uygulamasında mesaj göndermeye ve almaya devam etmenizi sağlar, ancak mesajları yalnızca uygulamayı açtığınızda görüntüleyebilirsiniz.
Bunu yapmak için Sistem Tercihleri ​​uygulamasını açın. Menü çubuğunun sol üst köşesindeki Apple menüsünü tıklayıp ardından “Sistem Tercihleri” seçeneğine basarak bunu başlatabilirsiniz.
MacOS Sistem Tercihleri ​​uygulamasına erişmek için Apple menü simgesi> Sistem Tercihleri'ni tıklayın.
Sistem Tercihleri ​​uygulamasında "Bildirimler" seçeneğini tıklayın.
Sistem Tercihleri ​​uygulamasında Bildirimler'i tıklayın
Sistem Tercihleri'ndeki "Bildirimler" menüsünde, soldaki menüden bildirim başlatabilecek uygulamaların bir listesini görürsünüz. Bu listede ilerleyin ve “Mesajlar” seçeneğini tıklayın.
“Mesajlar Uyarı Stili” bölümünde gösterilen seçenekleri kullanarak bildirimlerinizin nasıl görüneceğini özelleştirebilirsiniz.
Bildirim uyarılarının sağ üstte görünmesini gizlemek için "Hiçbiri" uyarı stili seçeneğini tıklayın.
MacOS'taki Mesajlar uygulamasından bildirim uyarılarını devre dışı bırakmak için Mesajlar> Hiçbiri'ni tıklayın.
iMessage uygulamasından tüm bildirimleri devre dışı bırakmak için “Mesajlardan Bildirimlere İzin Ver” kaydırıcısına basın. Devre dışı bırakıldığında geçiş gri olur.
MacOS'taki Mesajlar uygulamasından tüm bildirimleri devre dışı bırakmak için "Mesajlardan Bildirimlere İzin Ver" kaydırıcısını tıklayın
Bu, iMessage uygulamasından tüm bildirimleri tamamen devre dışı bırakır, ancak yine de arka planda mesaj alırsınız ve bunları istediğiniz zaman Mesajlar uygulamasında görüntüleyebilirsiniz.

Mac'te Mesajlar Uygulamasını Devre Dışı Bırakma

MacOS'ta iMessage uygulamasını tamamen devre dışı bırakmak isterseniz, oldukça basit bir işlemdir. Başlamak için Dock'taki iMessage simgesini tıklayarak Mesajlar uygulamasını açın.
Mesajlar uygulamasını başlatmak için Dock'taki "Mesajlar" uygulamasını tıklayın
Dock'tan kaldırdıysanız, Launchpad'den iMessage başlatabilirsiniz (Dock üzerindeki Launchpad simgesini tıklayarak başlatabilirsiniz). Alternatif olarak, uygulamayı Finder uygulamasındaki Uygulamalar klasöründen başlatabilirsiniz .
Finder'daki Uygulamalar Klasöründen Mesajlar uygulamasını başlatın
iMessage devre dışı bırakmak için Tercihler menüsüne erişmeniz gerekir. Bunu yapmak için Mac ekranınızın üst kısmındaki menü çubuğundan Mesajlar> Tercihler'i tıklayın.
MacOS'taki Mesajlar uygulamasının tercihler menüsüne erişmek için Mesajlar> Tercihler'i tıklayın
Görüntülenen Mesaj Tercihleri ​​menüsünde, “iMessage” sekmesine tıklayın. Mesajlar uygulamasını tamamen devre dışı bırakmak için, "Ayarlar" sekmesi altındaki Apple Kimliğinizin yanındaki "Çıkış" düğmesini tıklayın.
Hesabınızın oturum açmasını bırakmak isterseniz, "Bu Hesabı Etkinleştir" ve "iCloud'da iMessage Etkinleştir" onay kutularının işaretini kaldırın.
Oturumu Kapat'ı tıklayın veya macOS'taki Mesajlar uygulamasını devre dışı bırakmak için ilgili tüm onay kutularının işaretini kaldırın
Ayarlarınız otomatik olarak uygulanacaktır, böylece işiniz bittiğinde Mesaj Tercihleri ​​menüsünü kapatabilirsiniz. İMessage'dan gelen iletiler, siz tekrar oturum açana veya hesabınızı başka bir şekilde yeniden etkinleştirene kadar İletiler uygulamanızda artık görünmez.

"Mac'te iMessage Nasıl Kapatılır? (Basit Yöntem)" Yazısı Hakkında Yorum yok