Outlook'ta E-posta Bildirimlerini Kapatma veya Özelleştirme

outlook biildirim kapatma, outlook eposta bildirimleri nasıl kapatılır, outlook mail bildirimi kapatma, outlook uyarı kapatma,
Outlook, sizi uyarmak için birkaç farklı yöntem kullanarak yeni e-postalar hakkında sizi bilgilendirmek için harika bir iş çıkarır. Uyarılabileceğiniz tüm yöntemler ve bunların nasıl kapatılacağı veya özelleştirileceği aşağıda açıklanmıştır.
Outlook, sizi yeni e-postalar hakkında uyarmak için aşağıdaki dört yöntemi kullanır:
  1. Ses çalma
  2. Fare işaretçisini değiştirme
  3. Görev çubuğunda bir e-posta simgesi gösteriliyor
  4. Ekranın sağ alt köşesinde bir banner uyarısı görüntüleme (Mac kullanıcıları için sağ üstte)
Tüm bunlar tamamen kapatılabilir. Outlook uygulamasını başlatın ve ardından Dosya> Seçenekler> Posta'ya gidin ve “Mesaj Varış” bölümüne gidin.
Seçenekler panelindeki "Mesaj varış" ayarları.
İlgili kutuları işaretleyerek veya işaretlerini kaldırarak uyarılardan herhangi birini açabilir veya kapatabilirsiniz. İşiniz bittiğinde Seçenekler panelini kapatmak için “Tamam” düğmesini tıklayın.
Ancak uyarıları kapatmak tamamen ya da hiç bir çözüm değil. Uyarılarınızın biraz daha az sinir bozucu veya zamansız olmasını isterseniz ne olur?

Windows 10'da Odak Yardımı'nı kullanma

Bazen hiç bildirim istemezsiniz, ancak başka bir şeye odaklanırken yalnızca bir süre için. İşte burada Focus Assist devreye giriyor.
Focus Assist, Nisan 2018 güncellemesinde gelen ve seçtiğiniz zaman ve durumlarda herhangi bir (veya tüm) uygulamadan gelen uyarıları gizleyen yerleşik bir Windows aracıdır Biz ele aldık Odak derinlemesine Assist , ancak burada bu hesabın Outlook için istediğini yapar hale getirmek için yapmanız gerekenler.
Odak Yardımı'nı çeşitli yollarla açabilmenize rağmen, oraya Ayarlar panelinden gideceğiz. Ayarlar panelini açmak için klavyenizdeki Windows + i tuşlarına basın, “Odak Yardımı” öğesini aratın ve açılır menüden “Odak Yardımı Ayarları” nı seçin.
Windows Ayarları arama kutusu.
"Otomatik Kurallar" bölümüne gidin ve etkinleştirmek istediğiniz seçenekleri açın.
Focus Assist'in "Otomatik kurallar" bölümü.
Her seçenek, seçeneğe tıklayıp “Odak Düzeyi” değiştirilerek değiştirilebilen “Yalnızca Öncelik” veya “Yalnızca Alarmlar” a izin verir.
"Odak düzeyi" açılır menüsüne bir örnek.
“Alarmlar” özellikle saat veya uyarı uygulamaları tarafından oluşturulan alarmları ifade eder. Hiç rahatsız edilmek istemiyorsanız, seçeneği “Yalnızca Öncelik” olarak ayarlayabilir ve tüm öncelikli uygulamaları kaldırabilirsiniz .
Ek olarak, “Bu Zamanlar Sırasında” üzerine tıklayarak ve zaman seçeneklerini değiştirerek özelleştirebilirsiniz.
"Bu zamanlarda" kuralı zaman seçenekleri.
Odak Yardımı'nın yalnızca günün belirli saatlerinde veya yalnızca hafta içi ve / veya hafta sonları açılmasını istiyorsanız bu yararlıdır.

Windows Bildirimleri ve İşlemleri

Odak Yardımı'na ek olarak, Windows'da Outlook bildirim ayarları da vardır. Ayarlar menüsünde (Windows + i tuşları), “Bildirimler” i arayın veya zaten Odak Yardımı'na bakıyorsanız, soldaki menüden “Bildirimler ve İşlemler” i seçin.
"Bildirimler ve işlemler" menü seçeneği.
“Outlook” u bulana kadar uygulama listesini aşağı kaydırın ve ardından uygulamanın Bildirim ayarlarını açmak için tıklayın.
Outlook uygulaması seçeneği.
Afişlerin görüntülenip görüntülenmeyeceğini (Outlook'un Seçenekler> Posta'da "Masaüstü Uyarısı Görüntüle" ile aynı ayar) veya bir sesin çalınmasını (Outlook'un Seçenekler> Posta'daki "Ses Çal" ayarıyla), ancak diğerini değiştirebilirsiniz. seçenekler Bildirim ve İşlemler paneline özgüdür.
İlk iki benzersiz seçenek, İşlem Merkezi'nde bildirimlerin görüntülenmesini isteyip istemediğiniz (varsayılan olarak bu etkindir) ve bildirimlerin kilit ekranında görünmesini gizlemek isteyip istemediğinizdir (varsayılan olarak bu devre dışıdır).
Outlook bildirim seçeneklerindeki iki seçenek.
İkinci benzersiz seçenek kümesi, Eylem Merkezi'nde (1, 3, 5, 10 veya 20) kaç Outlook bildiriminin göründüğü ve Outlook bildirimlerinin Eylem Merkezi'nde nerede gösterildiği.
Outlook için İşlem Merkezi seçenekleri.
Bu ayarlar Outlook'un davranışını değiştirmez, ancak Windows'un banner uyarılarıyla yaptıklarını ve Eylem Merkezi'nde Outlook uyarılarını nasıl gösterdiğini değiştirir.

"Outlook'ta E-posta Bildirimlerini Kapatma veya Özelleştirme" Yazısı Hakkında Yorum yok